HTML

Friss topikok

MatracGuru: Pálinkás László oldala

Minden, ami matrac! A MatracGuru blog-oldala szeretettel vár mindenkit, aki szeretne egy kicsit tájékozódni a matracok világában. Folyamatos bejegyzéseinkkel az elmúlt évtized tapasztalatait igyekszünk egyszerűen és használhatóan összefoglalni. Írunk majd alapanyagokról, típusokról, matrac magasságokról és alvási rendszerekről. Reméljük, hogy mindenkinek sikerül megtalálnia majd a keresett információt. Üdvözlettel: Pálinkás László MatracGuru

Linkblog

2010.12.23. 08:01 MatracGuru

Milyen ágyrácsot?

 

 

Milyen ágyrácsot?


Mi is kell a matracunk alá?

 


Szeretnénk egy kicsit "rendbetenni" a matractartók körül kialakul kicsit homályos képet, mert tapasztalatunk szerint a legtöbb Vásárló vagy Érdeklődő nincs egészen tisztában, hogy melyik matrac alá, melyik ágyrácsot érdemes vagy kell alkalmazni.

 
A matractartók különbözősége első sorban a matracmagasságokból és az alapanyagok sajátosságaiból adódnak, így a gyakorlatban egymástól eltérő alvási rendszereket különböztethetünk meg:
 

ágyborda, deszka borda, fenyő borda1., Deszka borda (ágyborda, ágydeszka)
 
rugós matracok, keményhab matracok vagy 20cm vagy ennél magasabb habmatracok
Info: ezekben a rendszerekben a komfortot, a formakövetést és a dinamikus mozgásokból (pl. forgolódás) keletkező energiákat teljes mértékben a matrac fogja viselni, az alóbb rétegek számára itt semmilyen szerep nem jut.

rugalmas ágyrács, farugós ágyrács, léces ágyrács2., Rugalmas ágyrácsok (farugós ágyrácsok)
 
Lágyhab matracok (latex, latex-kókusz, HR hab, Dunlopillo Aerial, Aerial Senso), profilozott hideghab matracok (20cm alatt) és az összes hajlítható matrac 12cm fölött.
 
Info: ebben a rendszerben a fent említett funkciókat a matrac és az ágyrács dinamikus összjátéka fogja adni, tehát "bejátszik" a komfortba, a formakövetésbe és nem utolsó sorban további funkciókkal tölthetünk meg: fejemelős-, fej-lábemelős- és motoros ágyrácsok.
Tovább a farugós ágyrácsokhoz>


bio ágyrács, demko ágyrács, bio-textima duplasoros ágyrács3., Duplasoros ágyrácsok (latex tartóbakban) Demko, BioTextima, stb.)
 

 

10cm-nél nem vastagabb, általában latex, latex-kókusz matracokhoz alkalmazzák.

Info: a formakövetést nagy részben a duplasoros rács viseli, a felső 5-10cm szinte csak komfortrétegként szolgál.

 
 
 
 
Mire figyeljünk még?
Ezek rendszerek, amelyeket nem érdemes kevergetni, sőt sok esetben tilos. (pl. a legtöbb rugós matracot farugós ágyrácsra tenni, vagy pl. Dunlopillo matracot fix deszka bordára. Ilyenkor a garancia is többnyire elveszik) Matracvásárlás előtt kérje el a matrac garanciajegyét és győződjön meg róla, hogy a helyes matractartót ajánlották/választotta termékéhez. 
 
Fontos! Matracvásárlás előtt olvassa el a termék garanciajegyét!
A tapasztalat az, hogy a helytelen tanácsadásból, vagy a helytelen matractartó-választásból eredő garanciális problémák elől a gyártók/disztribútorok -jogosan- kihátrálnak, így Ön az esetleges garanciális igényét a legtöbb esetben még akkor sem érvényesítheti, ha Önnek a kereskedésben nyilvánvalóan rossz alvási rendszert ajánlottak.

Szerencsés választást kívánunk.
 
Üdvözlettel:
 
 

MatracGuru. BioHome! Alváskultúra.
 

www.biohome.hu

www.matracguru.hu


 

Szólj hozzá!

Címkék: ágyrács ágydeszka ágyborda duplasoros ágyrács


A bejegyzés trackback címe:

https://matracforum.blog.hu/api/trackback/id/tr732534031

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása